Tag Archive for beta alanine

Ефекти от аминокиселината Бета Аланин

beta_alanine

Бета-аланин е аминокиселина, която се среща естествено в човешкото тяло. Тялото може да произвежда бета-аланин в черния дроб и поради това тя е класифицирана като не-есенциална аминокиселина. За разлика от другите аминокиселини, бета-аланин не се използва в синтеза на протеини. Ползите от бета-аланин включват увеличаване на мускулната маса и сила, повишаване на аеробната издръжливост и намаляване на мускулната умора.

Тази аминокиселина обикновено се използва от културисти и атлети, когато тренират с тежести, тъй като тя  може да увеличи мускулната сила  и издръжливост. Предимствата на добавките с бета аланин,  обикновено могат да бъдат забелязани в рамките на първите две седмици от приема.Бета-аланин действа чрез увеличаване на производството на карнозин – пептид, който може да се намери в мускулните влакна. Карнозинът буферира водородни молекули, които се отделят по време на тренировка и по този начин нормализира нивото на рН на мускулите.

Бета Аланин може да закупите тук.

Бета аланин може, следователно, да бъде пряко отговорен за издръжливостта  и процеса на възстановяване на мускулите в тялото.Много културисти използват тази аминокиселина за намаляване на техните периоди за възстановяване  между тренировките. Бета аланин увеличава интензивността на тренировката  и може да доведе до повишаване на мускулния растеж. Също така, бета аланин  намалява  количеството на млечната  киселина, която се натрупва в мускулите. Това  помага за намаляване на мускулни болки след тренировка. Read more