Tag Archive for хрущял

За акулите и за техните хрущяли

акула и хрущяли

Хрущяла от акула  е популярна добавка, която  се използва в алтернативната медицина за лечение на редица заболявания и за подобряване на общото здравословно състояние. Неговата популярност се дължи на  схващането, че акулите не могат да се разболяват от рак, поради което  се смята, че използването на хрущял от акула може  да има  същия ефект върху хората. Положителни ефекти на хрущяла  от акула  при хората са вече доказани, и макар че някои учени отричат противораковите му свойства, има много доказателства че той помага в началните стадии на това коварно заболяване.

За акулите

Нещо, което отличава акулите  от другите  водни и сухоземни организми е, че те не разполагат нито с една кост. Те са хрущялни риби, чийто скелет се състои от чист хрущял. Скелетната система на другите  живи същества позволява на костите да  действат като микроскопични канали, които водят до нервните влакна и кръвоносните съдове. Хрущяла на акулата  не притежава такива канали . Акулите са живи организми, които имат силно развита  имунна система, която им позволява да лекуват раните си бързо, без инфекции, тъй като антителата  в кръвта  им са изключително  ефективни в  борбата  с бактериалните  и вирусни инфекции. По този начин, те  предпазват акулите  от много токсини, които биха причинили заболяване.

 Хрущял от акула може да закупите от магазин FitnesHrani.com

За хрущял от акула

Хрущяла от акула  е хранителна добавка , чиято основна активна съставка е прах от изсушени и смлени хрущяли  на акули. Хрущялът е част от скелета, който е под формата на плътна съединителна тъкан. Богати  на протеини, въглехидрати и минерали като калций и фосфор, добавките с хрущял от акула предоставят удивителни ползи за  вашия клетъчен растеж и нормалните функции на организма Ви. Нови научни открития показват, че  хрущяла  от акула може да е от голяма помощ  за здравето на клетките, кожата, имунната  система и ставите.

Предимства на хрущял от акула

По принцип, хрущяла от акула нашумява, главно заради своето противораково действие. В последствие става ясно, че добавките с хрущял от акула лекуват и много други болести, като подобряват  цялостното здраве и насърчава благосъстоянието. Смята се, че хрущяла от акула  има мощен  противовъзпалителен ефект и се препоръчва за хора, които страдат от артрит, болки в ставите и астма.Той може да бъде ефективен  и срещу кожни проблеми като екзема, псориазис и акне. Също така  се смята за изключително силен стимулатор на имунната система, който подобрява нейния  отговор срещу  вредни агенти и инфекции.

Добавките с хрущял от акула могат да подпомогнат възстановяването  на чревните стени, които често  се повреждат  вследствие на токсините, постъпващи в тях с храната. В допълнение, хрущяла от  акула може да помогне на пациенти с глаукома, като се намалява налягането на течността в очите. Що се отнася до рака, хрущяла  от акула  работи, като инхибира  образуването на кръвоносните съдове, които хранят туморите. По този начин, вместо да расте, тумора  се свива и изчезва. За разлика от традиционните медикаменти, хрущяла от акула не предизвиква увреждане на околните здрави тъкани.

 Хрущял от акула може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Глюкозамин и счупените кости

глюкозамин

Глюкозаминът е естествено вещество, което помага за създаване на твърдата форма на съединителната тъкан, наречена хрущял в ставите в тялото ви. Лекарите препоръчват глюкозамин като суплемент за лечение на артрит в коленете и други стави. Все пак, естественият глюкозамин не е свързан с формирането или кеуването на костите в тялото, а суплементният глюкозамин не играе никаква роля в лечението на счупени кости.

Глюкозамин и хрущялът

Хрущялът в ставите и на други места в тялото, съдържа специални клетки, наречени хондроцити. Тези клетки произвеждат обвиващо вещество, наречено матрица, която дава на хрущялите трайност и здравина. Хрущялът създаден с помощта на глюкозамин в ставите се нарича фиброхрущял. Той е подсилен с поредова мрежа от удебелени влакна, което помага за смекчаване и защита на костите в ставните повърхности.

Read more