Tag Archive for фитнес

Фитнес аксесоари за всеки

аксесоари фитнес цена

Всеки фитнес ентусиаст има нужда от подходящите аксесоари. Има множество фитнес  аксесоари на разположение, а избора Ви трябва да е съобразен с конкретните Ви цели. Голяма част от фитнес аксесоарите са предназначени, за да Ви помогнат да подобрите представянето си, и да постигнете добри резултати във фитнес залата. А още по – важна е тяхната функция, да Ви предпазват  от нежелани контузии, или пък да улесняват вашето възстановяване, след  претърпяни такива.

Фитнес аксесоари подходящи за всеки

Въпреки че много от тях изглеждат доста общи и ненужни, те са от голямо значение. Тук влизат подходяща  кърпа, за да избършете потта, бутилка вода, така че да не се налага  да ходите  до чешмата, шейкъри и шейкър чаши, за да можете да приемате любимите си спортни шейкове и напитки по време на тренировката. В допълнение, ще Ви е нужен един  фитнес сак,
в който да съхранявате всичките си  фитнес аксесоари и облекло.

Read more

Ластик за тренировка – фитнес вкъщи

ластик фитнес

Фитнес ластиците са фитнес инструмент, който е непознат за много от спортуващите, но за тези които са се възползвали от него, става безценен. Фитнес  ластиците могат да Ви помогнат да направите една отлична тренировка на цялото си тяло, дори в домашни условия.

За фитнес ластиците не е нужно много място, а и няма да утежнят финансовото Ви състояние, тъй като са евтини и достъпни. Ще Ви излезе почти без пари да си закупите фитнес ластици, за разлика от стандартното фитнес оборудване за дома.Можете да започнете тренировките с фитнес ластиците бавно, като работите за  области от тялото, като корема или големия седалищен мускул. След това, можете да   добавяте и  други области, като например бедрата, гърба, бицепс и трицепс.

Read more

Колко ефективно е въжето за скачане

скачане с въже

Ако не сте фен на  кардио упражненията, може да се обърнете към въжето за скачане. Тренировката с него за 10 минути се равнява на 30 минутна кардио серия във фитнес залата. Скачането на въже  е един бърз начин да се изгарят много калории. Да не говорим, че Вие може да носите въжето за скачане навсякъде със себе си и да го използвате когато пожелаете. Въжето за скачане е един от най – евтините фитнес “уреди“, който всеки може да си позволи. Read more

Защо трябва да носите ръкавици във фитнеса

ръкавици фитнес цена

Бодибилдинга и културизма са  спортове, който включват вдигане на различни тежести. Това  може да окаже влияние на ръцете Ви с течение на времето. Ръкавиците за фитнес са аксесоар, който може да осигури  защита  и подкрепа на вашите ръце. Разбира се, използването на ръкавици за фитнес е напълно  лично решение, но те имат няколко предимства, които блезспорно  ги  правят полезни. Read more

Фитили за лост и фитнес

фитили фитнес цена

Искате ли бърз, лесен и незабавен начин за увеличаване големината на тежестите които позвате при вдигане на тежести? Звучи прекалено хубаво за да е истина, нали? Е, истината е, че ако не  използвате един съвсем прост фитнес аксесоар, се лишавате  от  сериозно нарастване на силата, а от там и на  мускулната маса. Става въпрос за фитилите за лост. Те са основно бодибилдинг оборудване, и наистина е учудващо че толкова малко хора ги използват!

За тези от вас, които  не знаят, фитилите за лост са парчета изработени от изключително здрав материал, който се поставя около китките,  и след това се увиват около лоста. Целта  им е подемни ленти е да „елиминират“ ограниченията на силата на захвата при  вдигане на тежести, чрез формиране на стабилна връзка между китката и лоста, или тежестта която се вдига. Ако използвате фитилите за лост  правилно, можете да  изпълнявате  вашите упражнения,  изразходвайки  почти никаква енергия от лактите си.

Read more

Фитили и вдигането на тежести

фитнес фитили

Вдигането на тежести създава много стрес за вашите мускули и кости, но това не е всичко. Много хора не успяват да вземат предвид рисковете, че когато тренирате, ръцете ви може да се изплъзнат от захвата с тежести. При якои вдигания, това може да бъде опасно и дори животозастрашаващо – вдигане за рамена от горен захват – раменни преси, което се извършва чрез вдигане на лоста и теглото над раменете, шията и главата, което поставя теглото в опасна позиция. Ако сте загрижени за поддържане на силен захват на лоста, когато повдигате, използвайте фитили за фитнес, за да подобрите задържането.

Ползи от фитили

Read more