Tag Archive for рибено масло

Рибено масло срещу Омега 3-6-9 мастни киселини

омега 3

 

Препоръчително е да се храните с мазни риби като сьомга, скумрия, херинга, езерна пъстърва, сардини и риба тон най-малко два пъти седмично, за да получавате достатъчно количество здрави омега-3 мастни киселини. Все пак, не всеки е в състояние да включва риба редовно в техните диети и може да предпочетат да се обърнат към добавките, като капсулите рибено масло или омега-3-6-9 капсули.

Омега 3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини, които са полиненаситени мазнини, са открити в три основни форми: докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и алфа-линоленова киселина (ALA). DHA и EPA са морските омега-3 и са предимно се срещат в рибата. ALA е растителен източник на омега-3 и се намира в орехи, растителни масла като рапица и соеви масла и лененото семе. Има някои много потенциални ползи от омега-3, като например намаляване на триглицеридите – нисък риск от смърт, инфаркт и инсулт, по – учестен сърдечния ритъм – или по-нисък риск от аритмия, както и по-малко атеросклероза. Те могат да допринесат и за паметта и умствената дейност, а и действат антивъзпалително. Тези ползи се забелязват при всички видове на Омега-3, макар и DHA и EPA да изглеждат по-мощни от ALA. Настоящата препоръка на Световната здравна организация (СЗО) и правителствени агенции за здравето е да се консумират 0,3 до 0,5 GA ден на EPA и DHA комбинирано, както и от 0,8 до 1,1 грама на ALA.
Read more

Яжте мазна риба за да си набавите рибено масло

рибено масло от мазни риби

Набавете си рибено масло от храната

Яденето на мазна риба често не е привлекателна храна за много хора. Не само това, но и мазната риба, не е лесно достъпна в много части на света. Въпреки това, хранителните добавки от рибено масло предлагат удобен и лесен начин да се извлекат ползите от рибеното масло.
Read more