Tag Archive for мускулна маса

Хранителната добавка Аргинин

аргинин хранителна добавка

Аминокиселината аргинин благоприятства  много и  различни физиологични процеси. За нея се знае, че може да подобри различни състояния, свързани със сърдечни заболявания, но като че ли е най – известна и употребявана сред спортистите. Това съвсем не е случайно, тъй като допълнителния прием на аргинин, води до повишаване на човешки хормон на растежа, HGH, както и до редуциране та телесните мазнини. Вашата хипофизната жлеза освобождава HGH, за  да се улесни възстановяването на тъканите. Ето защо, много спортисти за да се възстановят пълноценно и да качват само чиста мускулна маса, приемат добавки с аргинин.

Хормона на растежа и Аргинин

Човешкия  растежен хормон, или HGH, е  протеинов  хормон, който се отделя от хипофизната жлеза. Той се свързва към рецептора на таргетните клетки, където стимулира растежа на тъкани и органи в детска възраст. В зряла възраст, растежния  хормон е отговорен за поддържането на мускулната маса и увеличаване на метаболизма на мазнините. С напредване на възрастта, продукцията  на растежния  хормон естествено започва да намалява, а приемът на добавки с аргинин, може да подобри неговото  ниво.

Мускулен   растеж

Аминокиселината аргинин допринася за растежа на мускулите, защото тя е важна аминокиселина в синтеза на повечето протеини.  Аминокиселината може да се преобразува в азотен оксид, което води на кръвоносните съдове да се отпуснат, което означава, че насърчава кръв и кислород поток към и от мускулите.  Освен това, тя също така помага в бъбречната функция и регулиране на сол в организма, което може да помогне намалено задържане на вода и подуване на корема. Общият резултат е добре тонизирана, чиста мускулна маса, каквато  жадуват бодибилдърите.
Когато се приема постоянно, аргинина  помага на тялото да  поддържа чиста мускулна маса и съдейства за освобождаването на хормони на растежа. Аргининът също така насърчава имунната реакция на вируси и бактерии, които могат да доведат до дегенерация на мускулите.Когато се приема преди тренировка, аргинина  Ви доставя  тласък на енергия. Когато пък се приема  след тренировка,  помага на тялото Ви да продължи производството  на азотен оксид в мускулите.

Аргинин може да закупите тук - http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/aminokiselini/arginin-aminokiselini/

Подходящ ли е Syntha 6 за отслабване?

syntha 6

Загубата на тегло може да бъде предизвикателство, понякога много трудно, особено ако не знаете какво да ядете, за да подкрепите вашите усилия. Въпреки това можете да загубите тегло чрез диета и физически упражнения, като се използват хранителни добавки. Един вид добавка, която може да помогне в загубата на тегло е протеин на прах и той идва в няколко разновидности, включително Syntha 6. Този протеин на прах може да се използва като заместител на храненето и може да ви помогне да отслабнете. Консултирайте се с лекар преди да използвате всякакви добавки.

Syntha 6 и отслабването

Read more

Колаген за мускулна маса

колаген за мускулна маса

Как колагенът ще помогне за мускулна маса?

Колаген е вещество, което се създава от тялото ни и не може да се набави чрез храната. Колаген е вид протеин, който играе роля за поддържане здрави ставите, мускулите, хрущялите, кожата и сухожилията. Колагенът е нужен и за изграждането на мускулите, той е главен виновник в синтезирането на мускулните влакна.

По време на първите няколко часа от сън, отиваме в това, което се нарича Алфа сън – фаза на мозъка от цикъла на сън. По време на този цикъл, хипофизната жлеза в мозъка (жизненоважна част от ендокринната система) освобождава човешки растежен хормон в кръвния поток и тялото преминава в подмладителен, ремонтен и възстановителен режим (колагенът е съществена част от синтеза на протеини).
Read more