Tag Archive for мултивитамини

Кога са необходими мултивитамини

мултивитамини прием

Мултивитамините  са хранителни добавки, които могат да се намерят  под формата на таблетки, капсули или течност,  и осигуряват комбинация от важни витамини и минерали. Приемът на мултивитамини всеки ден, осигурява много ползи за вашето здраве, разбира се ако този прием е наистина необходим.

Възстановяване след болести

Когато сте болни, тялото Ви не работи с най-високата си производителност и може да не е в състояние да използва или  да получите всички витамини и минерали, от които се нуждае за да се възстанови бързо. Ето защо, приемът на мултивитамини е необходим по време на боледуване, тъй като  снабдява тялото с полезните хранителни вещества, от които  се нуждае за да се възстанови.

Read more

Защо са важни витамините за спортистите

витамини и спорт

Както всички, така и спортистите имат нужда  от добре балансирана, адекватна диета. Техните нужди витамини обаче,  може да бъдат  по-високи от тези на обикновения неспортуващ човек особено ако се занимават със спортове изискващи сила и издръжливост. Спортистите които спазват вегетарианска  диета, или такава  с ограничен прием  на калории, е необходимо да приемат допълнително витамини. Причината за това е, че диетите водят до тяхното изчерпване, а също и интензивните тренировки.

За да се избегне недостиг на някой важен витамин, е добре спортистите на приемат витамини под формата на хранителна добавка. Това обаче трябва да се планира разумно, защото предозирани, някои витамини се оказват токсични.Ако съществува недостиг на витамини, това може да се отрази отрицателно върху спортните постижения. Качествената  добавка с  витамини, в допълнение към добре балансирана диета, може да подобри производителността.
Read more

Мултивитамините причиняват ли пъпки и акне?

мултивитамини акне

Мултивитамините не причиняват акне. В действителност, диетичнитe навици нямат нищо общо с неговото развитие. Независимо от това, което се изключва или включва във вашата диета, вероятността от акне не се променя. Вие сте по-склонни да развиете една пъпка, по време на приема на хранителна добавка, тъй както и когато не приемате добавки.
Read more