Tag Archive for л-карнитин

Ползи от течен Л-Карнитин за фитнеса

л карнитин течен

Л-карнитинът е неесенциална амино киселина, намираща се  най-вече в бъбреците и черния дроб. За производството на тази аминокиселина, тялото трябва да има достатъчно количество витамини В и С, и две незаменими аминокиселини лизин и метионин. Най – много л-карнитин в тялото се намира в мускулната тъкан, която използва  мастни киселини като гориво. Всеки има в тялото си л-карнитин, но някои хора, като спортистите например, бързо го изразходват. Ето защо, добавките с л-карнитин са много популярни. Напоследък, все повече хора предпочитат течния л-карнитин, който се усвоява много по – добре и не причинява странични ефекти.

Изгаряне на излишните мазнини с течен л-карнитин

Л-карнитин има една важна роля  в човешкото тяло – да се свързва с мастните клетки и да ги транспортира до  митохондриите на клетките, където мастните клетки се използват като гориво. Тъй като течния л-карнитин се усвоява напълно, и действието му в това отношение  е бързо и ефективно. В тази връзка, течния л-карнитин може да е чудесно  помощно  средство за  изгаряне  на мазнини,  особено на бодибилдъри и  културисти, които искат да намалят мазнините и да изградят чиста мускулна маса.  Повечето спортисти приемат течния л-карнитин преди тренировка, за да получат повече енергия и да изгорят повече мазнини.
Read more

Л-Карнитин срещу целулит

л-карнитин целулит

Кога и как възниква целулита?

Целулитът е набръчкване на кожата, което се дължи на струпване на мастна и съединителната тъкан. Погрешно схващане е, че само хората с наднормено тегло имат целулит. Наддаването на тегло може да направи целулита открояващ се, но наднормено тегло само по себе си не предизвиква поява на целулит. Под кожата Ви се намира мрежа от фиброзна тъкан, подобно на решетка. Тя е тази съединителна тъкан, която държи кожата на мястото си.
Всеки човек има мазнини, независимо от теглото си. Когато тялото Ви образува мазнини, то ги създава в две разновидности – висцерални и подкожни. Висцералните мазнинини обвиват важните органи в тялото Ви, а висцералната мастна тъкан е това, което виждате под кожата. Целулитът се образува, когато подкожната мастна тъкан се издига нагоре през решетъчнта формация. Мазнината създава малки джобове между влакната, които изпъкват.Това е ефекта на целулита.
Read more

L-Carnitine доза и предозиране

l carnitine

L-Carnitine улеснява метаболизма на мазнините и трансформирането им в енергия. Вашият черен дроб и бъбреците произвеждат L-carnitine и това, което не се използва веднага се съхранява. Имате доставки на L-carnitine в сърцето, мозъка и мускулите. Мъжете също съхраняват L-carnitine в тяхната сперма. Това хранително вещество е на разположение като хранителна добавка.

Прием на L-Carnitine

L-carnitine не се счита за основна хранителна съставка, защото не трябва да го получавате от вашата диета. Въпреки че някои храни осигуряват L-carnitine, тялото ви произвежда собствените си нужди Университетът на Мериленд Медицински център, обаче, изброява различни дозировки за карнитин, когато използвате добавка за лечение на определени условия за здравето. За да се предотврати предозиране, да ограничите приема не повече от 3 грама в един ден. Въпреки че прекомерното карнитин не причинява токсичност, тя предизвиква странични ефекти.
Read more