Tag Archive for креатин

Вреден ли е Креатин Монохидрат за бъбреците?

креатин монохидрат бъбреци

Тялото ви произвежда свой собствен креатин, аминокиселина участваща в предоставянето на енергия за мускулите. Хората със заседнал начин на живот нямат никаква полза от креатин хранителни добавки, но спортисти, които участват в тренировки и натоварване с висока интензивност, могат да се възползват от креатин добавки.

Креатин монохидрат е вид креатин добавка. Безопасността на креатин добавките, е въпрос, който е широко разискван. Въпреки това, националните институти на здравеопазването посочват, че креатин добавки са безопасни, ако се консумират в съответствие с препоръчваната доза. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате креатин.
Read more

Креатин ефект и странични ефекти

creatine

Креатинът е аминокиселина, която тялото може да се получи чрез един от трите начина: чрез креатин-богати храни като риба, червено месо и дивеч, производство от панкреаса, черния дроб или бъбреците, или синтетично разработени хранителни добавки. Creatine е свързан с редица странични ефекти, включително изтръпване, които могат да бъдат причинени от мускулни спазми или по-тежко състояние, известно като компартмент синдром. Ако използвате креатин добавки и изпитвате изтръпване или усещане за парене в кожата си, незабавно потърсете лекарска помощ.

Creatine и мускулни крампи

Използването на креатин добавки може да доведе до изтръпващо усещане в мускулите. MayoClinic.com посочва, че този ефект върху мускулите може да се дължи по-малко на приема на креатин и повече на репутацията на креатин като  строител на мускулна маса. Creatine е популярна добавка сред спортистите, които могат да упражняват по-дълго и по-трудно, отколкото при нормални условия по време на креатин, което води до мускулни спазми или щамове. Тези атлети смятат, че добавките ще им помогне да станат по-мускулести и атлетични. Creatine може да се увеличи мускулната маса и  подобрява атлетичната издръжливост.
Read more

Креатин монохидрат за качване на мускулна маса

креатин монохидрат за мускулна маса

Креатин монохидрат е хранителна добавка, предназначена за зареждане на тялото с креатин. Човешкото тяло произвежда по естествен креатин. Въпреки това е възможно за вашето тяло да се снабди с креатин от храни или хранителни добавки. Креатинът е във всяка клетка в тялото. Креатин като добавка става популярен след  олимпийските игри през 1992 г, когато няколко успешни олимпийски атлети, признали, че използването на креатин, е подобрило техните резултати на състезанията. Тъй като креатин е естествено вещество, атлетите не са имали резерви за недопускане използването на креатинови добавки.

Креатин монохидрат в човешкото тяло

Read more

BSN Cellmass прием

cellmass bsn

BSN Cеllmass – зареждане на мускулите с креатин

 

BSN знае как да направи нещата правилно, и изглежда като че ли са го правили отново с CellMass, пред и след-тренировъчната креатинова добавка. Креатин монохидрат се е доказал като ефективен начин да се помогне на хората да увеличат мускулната маса, размера, силата и спортните постижения като цяло. Но винаги монохидрата е бил по-известен с неговите недостатъци. Тази форма на креатина винаги е трудна за организма да я абсорбира и винаги трябва да се приема в големи дози, за да бъде ефективна. Креатин монохидрат води до задържане на вода, подуване на корема и наддаване на тегло. Именно затова в CellMass се използва Креатин Етил Естер, а не креатин монохидрат.
Read more