Tag Archive for коса

Ленено масло за здрава кожа и коса

ленено масло за коса и кожа

Лененото   масло е полиненаситена  мазнина, която можете  да  добавите  към хранителния си режим под формата на добавка. Лененото масло съдържа  е полезно при лечение на редица заболявания, от суха коса и кожни заболявания, до  високо кръвно налягане.

Ленено масло за здрава коса

Омега-3 са важен  фактор за поддържането на косата здрава и блестяща. Един  от основните симптоми на  недостиг на омега-3,  е  именно сухата  коса.  Може да отнеме до няколко  седмици на употреба, преди да забележите  резултатите от приема на ленено масло за вашата коса. Настъпва цялостно подобрение, възвръщане на блясъка, еластичността и здравината на косъма.

Read more

Здрава кожа, коса и нокти

здрава кожа и коса

Ежедневните фактори, включително храните които консумирате, както  и продуктите  които използвате в банята,  може да имат  ефект върху здравето на косата, кожата и ноктите Ви. Вие прекарвате много време търсейки чудодеен  шампоан на коса, крем за лице и продукт за нокти,  но това  което слагате в тялото си е също толкова важно за здравето на косата, ноктите и кожата. Не е необходимо да посещавате  скъпи  салони за красота, за да получите блестяща коса, мека  кожа и здрави нокти. Като направите няколко лесни промени, можете да подобрите  състоянието на кожата, косата и ноктите си.

Read more

Полезен ли е Селен за очите?

селен, селениум

Добре балансирана диета е важна за поддържане на нормалното тегло, профилактика на заболяванията, запазване здравето на очите и поддържане на цялостното здраве. Балансирана диета с храни от всяка една от хранителните групи осигурява на организма хранителни вещества, които са от решаващо значение за здравето на очите. Селенът често се пренебрегва, а е едно от многото хранителни вещества, които участват в запазването на зрението. Консумирането на храни, богати на селен може да помогне да се забави увреждането на окото и да допринесе за подобряване на зрението.

Селен и здравето на очите

Read more