Tag Archive for колаген

Как слънцето разрушава колагена

колаген слънце

Колагенът е естествено  вещество, открити в сухожилията, хрущялите, съединителната тъкан и костите в тялото Ви. Освен това, колагена  е и  важен протеин в кожата Ви, който й помага  да запази своята еластичност и мекота. Вредното въздействие на слънцето, обикновено  предизвиква разрушаване на  колагена, което води до бързо стареене и  появата на бръчки. Използването на слънцезащитен крем с висок защитен фактор може да помогне за предотвратяване на този процес.

 Функция на колагена в кожата

Според специалистите, колагена   присъства в дермата и средния слой на кожата, както  и в подкожието -  най-дълбокия  слой на кожата. В дермата, колагена спомага за поддържане на  здравината  и устойчивостта на кожата. В подкожието пък, колагена  заедно с мрежата  от мастните клетки, е отговорен за поддържане  топлината на тялото, и за защитата  на органите  от травматично увреждане.
Read more

Колаген за мускулна маса

колаген за мускулна маса

Как колагенът ще помогне за мускулна маса?

Колаген е вещество, което се създава от тялото ни и не може да се набави чрез храната. Колаген е вид протеин, който играе роля за поддържане здрави ставите, мускулите, хрущялите, кожата и сухожилията. Колагенът е нужен и за изграждането на мускулите, той е главен виновник в синтезирането на мускулните влакна.

По време на първите няколко часа от сън, отиваме в това, което се нарича Алфа сън – фаза на мозъка от цикъла на сън. По време на този цикъл, хипофизната жлеза в мозъка (жизненоважна част от ендокринната система) освобождава човешки растежен хормон в кръвния поток и тялото преминава в подмладителен, ремонтен и възстановителен режим (колагенът е съществена част от синтеза на протеини).
Read more