Tag Archive for здраве

Здраво сърце с масло от сьомга

масло от сьомга за здраво сърце

Добавките  направени от дълбоководни риби са богати на омега-3 мастни киселини. Това са вид полезни  мазнини, от които тялото Ви се нуждае за правилно  развитие и поддържане на оптимално здравословно състояние. Маслото от сьомга  съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, което може да направи много по отношение на вашето здраве. Всички хора от всякакви възрасти могат да се възползват от добавките с масло от сьомга, но най – вече тези които са  изложени на риск от заболявания на сърцето или страдат от възпалителни състояния..

Здравето на сърцето

Най-важната полза от маслото  от сьомга, е неговото положително  въздействие върху сърдечно-съдовата система. Според учените, маслото от сьомга намалява нивата на нездравословни мазнини в кръвта. Чрез понижаване количеството  на тези мазнини, може да се намали риска от сърдечен удар или инсулт. В допълнение към намаляване на мазнините в кръвта,  маслото от сьомга  може също така да  повиши нивото на добрия холестерол, като същевременно намалява нивото на лошия холестерол. Други медицински изследвания показват, че маслото  от сьомга може да понижи кръвното налягане и да предотврати  втвърдяването  на артериите, което  е в основата на сърдечно-съдови заболявания.

Read more

Ползи за здравето от пиенето на Алое Вера

алое вера здраве

Алое вера  е вид  растение, което вирее  в сухите райони на Африка и Индия,  и е било  използвано  заради  хранителната  и лечебната си стойност в продължение на векове. Алое вера е било неизменна част от аптечката на  древните египтяни. То  било наричано  „растение на безсмъртието“ и се  предлагало  като погребален  подарък за починалите фараони. От тогава, неговата  употреба е  станала доста по-целенасочена, и растението се употребява за лечение на различни кожни и вътрешни заболявания. Разбира се, алое вера дължи полезните си свойства на своите съставки. Read more