Tag Archive for витамин б12

Витамин Б комплекс – предимства и странични ефекти

витамин б комплекс

Витамин B комплекс са всъщност група от витамини, които включват осем Б витамини. Тези витамини могат да бъдат намерени в животинските и растителни източници, както и под формата на хранителна добавка форма. Те играят различни роли в тялото и осигуряват много ползи. Прилагането на твърде много от всеки витамин може да бъде опасно и да предизвика нежелани реакции. Преди да приемете Б комплекс , най-добре е да се консултирате с вашия лекар, за да видите каква дозировка е подходяща за вас.
Read more

Най-добрият начин да се приема Витамин Б12

витамин б12 прием

Прием на Витамин Б12

Тялото запасява Витамин Б12 в черния дроб в продължение на няколко години, така че недостиг може да\ има рядко. Хора, които могат да се възползват от добавка на Б- 12 са бременните жени, строги вегетарианци, хора със стомашно-чревни нарушения, които могат да възпрепятстват B-12 усвояването, боледуващи от целиакия, всеки с хронично чернодробно или бъбречно заболяване, всеки с алкохолна зависимост, всеки, който приема лекарства за артрит и мъже, и жени над 50 години, които не могат да се получават достатъчно витамин Б12 поради разнообразие от причини свързани с възрастта, включително и намалена способност за усвояване на витамините.
Read more

Vitamin B12 цена и дозировка

vitamin b12 fitnes

Vitamin B12

Дозировката по-долу е Препоръчвана дневна доза (ПДД), но бъдете наясно, че тази доза е минималната на ден, от която имате нужда, за да се предотврати сериозен недостатък на този хранителен елемент. В терапевтичната употреба на това хранително вещество, дозата обикновено се увеличава значително, но нивото на токсичността трябва да се има предвид.

За мъже и жени, минималната дневна доза е  3 мкг на ден.
Read more