Tag Archive for билки

Как да направим паста от куркума, полезна при псориазис

куркума

Куркума се използва за първи път преди 6000 години в аюрведическата медицина. Куркума се изплзва за лечение на различни заболявания, включително псориазис. Куркуминът е активната съставка в куркумата, спомагащ за инхибиране растежа на кожата и формирането на псориазис.

Лечение с куркума

Стъпка 1

Като билка, куркумата е под формата на прах и може да бъде намерена в много хранителни магазини.Като добавка се предлага под формата на капсули, от който също може да се отдели праха.

Стъпка 2
Read more

Жълт кантарион ефекти и ползи

жълт кантарион

Билката жълт кантарион расте лесно в слънчев пасища и полета, и по селските ниви. Популярността на билката жълт кантарион е изключително голяма. Нейното използване датира от хиляди години, още от древните гърци. Цветовете съдържат повече активни съединения, отколкото останалата част от растението.

Жълт кантарион и ефекта върху емоциите

Read more

Женшен история и цена на тази билка

жен шен

ИСТОРИЯ на жен шен

Panax женшен e открит за първи път в Китай преди повече от 5000 години в планините на Манджурия. Той бързо става почитана и уважавана билка заради свойството му да дава сила, да ревитализира и да подмладява хората. Превръща се в мощен символ на божествената хармония на земята. До третия в. сл. Хр.  Китай създава международната търговия с корена от женшен, която позволява на Корея да получи китайската коприна и медицината в замяна за див женшен. До 1900 г., търсенето на женшен изпреварва наличните доставки на див  женшен и затова  Корея започва търговското отглеждане на женшен, който продължава и до днес.
Read more

Магарешки бодил цена и ползи

магарешки бодил цена и ползи

За повече от 2000 години европейци са използвали семена от Магарешки бодил  като билково лечение на чернодробни заболявания. Растението се отглежда като декоративно и като зеленчук. Почти всички части на растението са били използвани като храна и няма съобщения за токсичност. Опитите с животни показват, че екстрактите от семената  са безопасни, дори в големи дози, практически няма странични ефекти, както и не ембрио-токсичен ефект.

Цената на Магарешки бодил е около 20 лева и се намира почти навсякъде, в онлайн магазини, както и в аптеките. Нямате нужда от рецепта за него.
Read more

Валериан цена

валериан таблетки

Какво е Валериан?

 

Други наименования:All-heal, Amantilla, Setwall, Setewale, Capon’s Tail, Valeriana

Валериан е растение, родом от Европа и Азия. То расте  до четири метра височина и има формата на  цветя. Корените се използват като лекарство. Въпреки че пресният корен е относително без мирис, изсушен корен от валериан има силна миризма, която много хора намират за неприятна.
Read more