Tag Archive for аргинин

Хранителната добавка Аргинин

аргинин хранителна добавка

Аминокиселината аргинин благоприятства  много и  различни физиологични процеси. За нея се знае, че може да подобри различни състояния, свързани със сърдечни заболявания, но като че ли е най – известна и употребявана сред спортистите. Това съвсем не е случайно, тъй като допълнителния прием на аргинин, води до повишаване на човешки хормон на растежа, HGH, както и до редуциране та телесните мазнини. Вашата хипофизната жлеза освобождава HGH, за  да се улесни възстановяването на тъканите. Ето защо, много спортисти за да се възстановят пълноценно и да качват само чиста мускулна маса, приемат добавки с аргинин.

Хормона на растежа и Аргинин

Човешкия  растежен хормон, или HGH, е  протеинов  хормон, който се отделя от хипофизната жлеза. Той се свързва към рецептора на таргетните клетки, където стимулира растежа на тъкани и органи в детска възраст. В зряла възраст, растежния  хормон е отговорен за поддържането на мускулната маса и увеличаване на метаболизма на мазнините. С напредване на възрастта, продукцията  на растежния  хормон естествено започва да намалява, а приемът на добавки с аргинин, може да подобри неговото  ниво.

Мускулен   растеж

Аминокиселината аргинин допринася за растежа на мускулите, защото тя е важна аминокиселина в синтеза на повечето протеини.  Аминокиселината може да се преобразува в азотен оксид, което води на кръвоносните съдове да се отпуснат, което означава, че насърчава кръв и кислород поток към и от мускулите.  Освен това, тя също така помага в бъбречната функция и регулиране на сол в организма, което може да помогне намалено задържане на вода и подуване на корема. Общият резултат е добре тонизирана, чиста мускулна маса, каквато  жадуват бодибилдърите.
Когато се приема постоянно, аргинина  помага на тялото да  поддържа чиста мускулна маса и съдейства за освобождаването на хормони на растежа. Аргининът също така насърчава имунната реакция на вируси и бактерии, които могат да доведат до дегенерация на мускулите.Когато се приема преди тренировка, аргинина  Ви доставя  тласък на енергия. Когато пък се приема  след тренировка,  помага на тялото Ви да продължи производството  на азотен оксид в мускулите.

Аргинин може да закупите тук - http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/aminokiselini/arginin-aminokiselini/

Аргинин и Мелатонин

аргинин и мелатонин

Аргинин и мелатонин са различни съединения с различни ефекти върху тялото, но въпреки това пътищата им се срещат непрекъснато.

Мелатонин и Аргинин

Мелатонин е естествен хормон, който регулира вашето събуждане и цикъл на съня. Мелатонинът се произвежда основно в епифизната жлеза, разположена в мозъка. Вашият организъм произвежда мелатонин, с помощта на аминокиселината триптофан, като основна съставка.

Аргининът е аминокиселина. Обикновено, тялото ви може да синтезира всичкият аргинин, от който се нуждае. Понякога, обаче, тялото ви се нуждае от повече и за да получите  аргинин от вашата диета, наблегнете начервено месо, пиле, риба, млечни продукти и сирене. Аргининът се използва за изграждане на протеини, релаксант на кръвоносните съдове , създаване на азотен оксид и ремонт на повредени тъкани.
Read more

Аргинин дозировка

Приема на Аргинин е важен за спортиста

Каква е правилната дозировка от Аргинин?

Аргинин е доста известна хранителна добавка поради ефекта му върху производството на най-важният хормон – Хормонът растежа, както и   способността му за премахване на свободните радикали – причинителите на умора.Освен това Аргинин помага за намаляване на телесните мазнини и не на последно място – солидно напомпване на мускулите.
Read more