Tag Archive for аргинин прием

Аргинин и Мелатонин

аргинин и мелатонин

Аргинин и мелатонин са различни съединения с различни ефекти върху тялото, но въпреки това пътищата им се срещат непрекъснато.

Мелатонин и Аргинин

Мелатонин е естествен хормон, който регулира вашето събуждане и цикъл на съня. Мелатонинът се произвежда основно в епифизната жлеза, разположена в мозъка. Вашият организъм произвежда мелатонин, с помощта на аминокиселината триптофан, като основна съставка.

Аргининът е аминокиселина. Обикновено, тялото ви може да синтезира всичкият аргинин, от който се нуждае. Понякога, обаче, тялото ви се нуждае от повече и за да получите  аргинин от вашата диета, наблегнете начервено месо, пиле, риба, млечни продукти и сирене. Аргининът се използва за изграждане на протеини, релаксант на кръвоносните съдове , създаване на азотен оксид и ремонт на повредени тъкани.
Read more

Аргинин дозировка

Приема на Аргинин е важен за спортиста

Каква е правилната дозировка от Аргинин?

Аргинин е доста известна хранителна добавка поради ефекта му върху производството на най-важният хормон – Хормонът растежа, както и   способността му за премахване на свободните радикали – причинителите на умора.Освен това Аргинин помага за намаляване на телесните мазнини и не на последно място – солидно напомпване на мускулите.
Read more