Tag Archive for антиоксиданти

Л-Глутатион – мощен антиоксидант

л глутатион цена

Л-глутатион е естествен антиоксидант, който тялото синтезира в достатъчни количества, и обикновено не е необходимо да го приемате допълнително. Въпреки това, ако имате дефицит, може да се наложи да приемате добавки с  л-глутатион, за предотвратяване  разрушаването на червените кръвни клетки, възможни припадъци и увреждане на мозъка. Л-глутатион изпълнява редица полезни функции:

Отстранява свободните радикали
Read more

Антиоксиданти в плодове и зеленчуци

антиоксиданти в плодове

Плодовете и зеленчуците са важни за здравословния начин на хранене. Фибрите в тези храни помага за управлението на нивата на кръвната захар, намаляват нивото на холестерола в кръвта и намалява риска от рак на дебелото черво. Други ползи, които ние получаваме от тези храни, идват от антиоксидантите, които получаваме, когато ги ядем. Антиоксидантите в плодовете и зеленчуците може да попречат на клетъчните увреждания в организма


Какво е антиоксиданти?

Окисляването е един от химичните процеси в организма. Окислението в тялото създава нестабилни вещества, наречени свободни радикали, като в резултат на различни химични реакции, тези вещества могат да увредят клетките. Свободните радикали могат да бъдат свързани с развитието на болести като рак, ревматоиден артрит, сърдечни заболявания и заболявания на очите като катаракт. Антиоксидантите защитават клетките срещу тези свободни радикали, които могат да причинят вреда. Антиоксидантите също може да повишат функцията на имунната система и по-нисък риск от инфекция.

Антиоксидантни витамини

Многобройни антиоксиданти съществуват в плодовете и зеленчуците, а някои от тези, които са най-запознати с витамини С, Е и бета-каротин. Витамин С е водно-разтворим витамин, който може да играе роля в предотвратяването на катаракта и някои ракови заболявания, както и да подобри функцията на имунната система, в съответствие с Линус Паулинг институт за информация. Витамин Е е мастно-разтворим витамин, който може да намали риска от сърдечни атаки. Бета-каротин – промени в тялото във витамин А – е важен за окото, костите, стомашно-чревно и здраве на кожата. Комбинация от тези витамини могат да бъдат използвани, за да се предотврати развитието на напреднала дегенерация на макулата.
Read more

Отслабване с алфа липоева киселина

алфа липоева киселина

Затлъстяването е сериозен здравословен проблем, който значително нараства от 1980 г. насам в Съединените щати. Няколко добавки, които могат да помогнат за загуба на тегло са в процес на изследвания в световен мащаб, за да се помогне за лечение на наднормено тегло при затлъстелите хора. Проучванията показват, че алфа-липоева киселина може да ви помогне да отслабнете, но също така признават, че са необходими повече изследвания.

Алфа липоева киселина

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант и основен съпътстващ фактор, необходим за митохондриална функция. Алфа-липоевата киселина реагира с кислородните радикали, които защитават клетъчните мембрани, осигурява защита срещу оксидация и модулиране на хипертония. Проучванията на алфа-липоева киселина изследват свойствата му като добавка за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и като възможна добавка за отслабване.

Read more

Полезен ли е Селен за очите?

селен, селениум

Добре балансирана диета е важна за поддържане на нормалното тегло, профилактика на заболяванията, запазване здравето на очите и поддържане на цялостното здраве. Балансирана диета с храни от всяка една от хранителните групи осигурява на организма хранителни вещества, които са от решаващо значение за здравето на очите. Селенът често се пренебрегва, а е едно от многото хранителни вещества, които участват в запазването на зрението. Консумирането на храни, богати на селен може да помогне да се забави увреждането на окото и да допринесе за подобряване на зрението.

Селен и здравето на очите

Read more

Коензим Q10 и стерилност

коензим q10 против стерилност

Коензим Q10 подобрява плодовитостта

Коензим Q10 или CoQ10 е вещество, открито в рамките на митохондриите на всички клетки, което обяснява защо тя е навсякъде в тялото. Митохондриите са енергийни центрове за производство и Коензим Q10 е от съществено значение за производството на аденозин трифосфат или ATP, която е основният източник на енергия за мускулната контракция и производството на протеин. Хората произвеждат по-малко Коензим Q10, с напредване на възрастта и проучвания показват, че консумирането на допълнително Коензим Q10 има ползи за здравето, включително повишаване на фертилитета при мъже и евентуално при жените.
Read more

Ликопен срещу рак на простатата

ликопен

Рак на простатата и ликопен

 

Повече от 200 000 нови случаи на рак на простатата се случват всяка година в Съединените щати и около 30 хиляди американски мъже умират всяка година от болестта, според Американското общество за борба с рака. Повечето мъже с рак на простатата оцеляват най-малко пет години след поставяне на диагнозата, което се дължи най-вече за ранното откриване и на нови методи за лечение. Здравословно хранене може да помогне за предотвратяване на рак на простатата или да забави неговия прогрес. Натуралната съставка в доматите -ликопен може да бъде особено ефективна при мъжете, диагностицирани с рак на простатата.
Read more

Видове антиоксиданти

антиоксиданти

Видове на антиоксиданти

Има много видове антиоксиданти от разнообразни храни. Направата на добре балансирана диета е най-добрият начин да се гарантира, че получавате достатъчно количество от тях. Витамини А, Vitamin С и Витамин Е имат антиоксидантни свойства. Ликопенът, бета-каротинът, селенът и лутеинът са допълнителни антиоксиданти, които имат мощен ефект върху вашето здраве и високи енергийни нива.
Read more