Tag Archive for аминокиселини

GABA – аминокиселина за добро настроение

GABA добавка

GABA  е аминокиселина, произвеждана  по естествен път в мозъка от друга аминокиселина и витамин В-6. GABA е ключов невротрансмитер, който се  намира в централната нервна система. Тази аминокиселина е отговорна  за потискане на прекомерната  активност на  мозъка, като по този начин има успокояващ и релаксиращ ефект. Понижените  нива на GABA или нарушената й  функция, се свързва със симптоми като  тревожност, депресия, безсъние, епилепсия и халюцинации.
Read more

BCAA и ефекта им върху мозъка

bcaa

Най-често срещаната функция на аминокиселини с разклонена верига или BCAA, която изпълняват, е тяхната основна роля при ремонта и поддържането на мускулната тъкан. Въпреки това, те също могат да бъдат полезни за ускоряване на изцеление на тялото от мозъчни травми. Няколко университета, като Университета на Пенсилвания, изследват ефекта на аминокиселините.

BCAA

Последните са комбинация от аминокиселините левцин, изолевцин и валин. Те се срещат в суроватката, течността от остатъците, когато се произвежда сирене от краве мляко. Аминокиселините са градивните елементи на протеина, който вашите клетки използват за изпълнението на своите процеси и да останат здрави. Обикновено се набавят аминокиселини от яденето на протеинови източници, но можете да получите BCAA от протеин на прах или от хранителни добавки, направени от суроватка.

Аминокиселини

BCAA са съставени от трите незаменими аминокиселини, които, според Medline Plus са аминокиселини, от които тялото Ви се нуждае за да изпълнява своите нормални процеси, но не може да произвежда само по себе си. Така че трябва да се консумират храни, за да ги набавим. Незаменимите аминокиселини са три – левцин, изолевцин и валин – те се използват за храносмилане на храната, помагат на тялото и клетките да растат и да се възпроизвеждат и ремонт на вашите мускули и други тъкани, наред с други неща. Обикновено спортистите могат да използват BCAA да спомогнат за възстановяването на мускулите след тренировка, но BCAAсъщо може да бъде в състояние да помогне лечение на проблеми, засягащи мозъка ви.
Read more

Optimum Amino 2222

amino 2222

Optimum Nutrition Amino 2222

Amino 2222 е продукт на марката Optimum Nutrition и представлява комплексни аминокиселини на таблетките. Таблетките на Amino 2222 са направени по специален метод, който позволява висока компресия на протеина и да направи таблетките лесни за преглъщане – преглъщането е основният проблем на големите аминокиселини при другите марки, проблем, който тук е елеминиран.

Amino 2222 съдържа 22 вида аминокиселини в 1 таблетка, които са извлечени от два протеинови източника – суроватъчен и соев протеин. Комбинацията от два протеинови източника – животински и растителен повишава биологичната стойност на продукта и неговата значимост за спортиста.
Read more

Ползите за здравето от аминокиселината Таурин

таурин

Ползите от Таурин

Таурин е “свободен“ вид аминокиселина, тъй като не е структурен протеин, който броди свободно из кръвта и тъканите. В човешкото тяло, най-високите концентрации на тази аминокиселина се открива в очите и сърцето.

Тауринът играе важна роля в мозъка, очите и здравето на сърцето, наред с много други аспекти на човешкото здраве и благосъстояние.
Read more