Archive for Фитнес упражнения

Ползи от Жилетка с тежести

жилетка с тежест цена

За да качите мускули, трябва да ги натоварвате  с резистентност, която е по-голяма от обичайното  им натоварване. Това може да се постигне с използването на жилетка с тежести. Както самото име подсказва, тя представлява фитнес инструмент под формата на жилетка, който  има малки слотове с тежести. Обикновено, дизайна на жилетката с тежести е такъв, че да Ви позволява да регулирате теглото, в зависимост от вашите цели. Жилетката с тежести е подходяща както за напреднали бодибилдъри, така и за начинаещи фитнес ентусиасти. Носенето жилетка с тежести по време на тренировка,  изгражда издръжливост на  мускулите, но има и редица други ползи.

Опора за гърба

Жилетката с тежести  осигурява структурна подкрепа за мускулите на гърба, които често изпитват напрежение по време на тренировките. В допълнение, тези жилетки имат  регулируеми презрамки, които се придържат към точната форма на гърдите и областта отзад. Равномерно разпределената  подкрепа улеснява движението, като намалява  възможността за напрежение и травми  в областта на  гърба, или евентуално  възпаление на мускулите. Read more

Лост за набиране упражнения и цена

лост за врата за набиране

Набиранията са доста емблематични  и изключително трудни  упражнения, които много хора не правят. Но те могат да Ви  предоставят  много ползи, като заздравяване, укрепване и развиване на  горната част на тялото Ви. Тренировките в домашни условия стават  все по-популярни, и много хора вече ги предпочитат пред  посещенията на фитнес залата. Освен това, ако ежедневието Ви е прекалено натоварено и нямате време за фитнес салона, един лост за набиране би бил чудесна инвестиция за Вас.

Какво представлява лоста за набиране?

Лоста за набиране е фитнес инструмент, който се използва за извършване на набирания и много други упражнения. Лоста обикновено използва собственото телесно тегло като съпротивление за упражненията, но можете да прибавяте допълнително тегло, чрез различни  други средства, когато телесното  тегло не е достатъчно. Лоста за набиране можете да монтирате в дома си, като височината му може да се регулира в зависимост от вашите цели.

Лост за набиране за врата може да закупите оттукhttp://www.fitneshrani.com/sz-lost-za-nabirane/

Може би се чудите дали лоста за набиране е ефективен, и дали може да направи за Вас това, което правят уредите в залата. Отговора е абсолютно да! Поради факта че на лоста за набиране можете да правите доста упражнения, той е един чудесен инструмент да постигнете интензивна, ефективна и резултатна тренировка в дома си. С лоста за набиране Вие сте в състояние да работите за почти всяка мускулна група в тялото си!

Въпреки че може да правите много упражнения на лоста, набиранията са основните от тях. Те са чудесен  начин да тренирате горната част на тялото си. Ако попитате някой в залата, какво би могло да  определи силата на горната част от  тялото, обзалагаме  се, че почти всеки ще Ви отговори, че броят набирания които правите ще бъде решаващ фактор. Набиранията са наистина предизвикателство, тъй като са сред  най-трудните упражнения. Това е причината, много хора да се плашат от тях и да ги отбягват.

Ако сте начинаещ фитнес ентусиаст, лоста за набиране може да е сред първите уреди на които ще работите. И макар че в началото ще Ви е трудно да направите много повторения, не бива да се обезкуражавате и отказвате. Ако продължите да тренирате упорито,  скоро ще видите големи  резултати, както по отношение на  физическата  сила, така  и във външния вид. Ако търсите уред, на който можете да тренирате всички големи мускулни групи, то лоста за набиране е правилното решение. Той развива много мускули, включително вашия гръбен мускул, ромбоидите, бицепсите, трицепсите, дори коремните мускули и тези на краката.

Фитнес аксесоари за всеки

аксесоари фитнес цена

Всеки фитнес ентусиаст има нужда от подходящите аксесоари. Има множество фитнес  аксесоари на разположение, а избора Ви трябва да е съобразен с конкретните Ви цели. Голяма част от фитнес аксесоарите са предназначени, за да Ви помогнат да подобрите представянето си, и да постигнете добри резултати във фитнес залата. А още по – важна е тяхната функция, да Ви предпазват  от нежелани контузии, или пък да улесняват вашето възстановяване, след  претърпяни такива.

Фитнес аксесоари подходящи за всеки

Въпреки че много от тях изглеждат доста общи и ненужни, те са от голямо значение. Тук влизат подходяща  кърпа, за да избършете потта, бутилка вода, така че да не се налага  да ходите  до чешмата, шейкъри и шейкър чаши, за да можете да приемате любимите си спортни шейкове и напитки по време на тренировката. В допълнение, ще Ви е нужен един  фитнес сак,
в който да съхранявате всичките си  фитнес аксесоари и облекло.

Read more

Ластик за тренировка – фитнес вкъщи

ластик фитнес

Фитнес ластиците са фитнес инструмент, който е непознат за много от спортуващите, но за тези които са се възползвали от него, става безценен. Фитнес  ластиците могат да Ви помогнат да направите една отлична тренировка на цялото си тяло, дори в домашни условия.

За фитнес ластиците не е нужно много място, а и няма да утежнят финансовото Ви състояние, тъй като са евтини и достъпни. Ще Ви излезе почти без пари да си закупите фитнес ластици, за разлика от стандартното фитнес оборудване за дома.Можете да започнете тренировките с фитнес ластиците бавно, като работите за  области от тялото, като корема или големия седалищен мускул. След това, можете да   добавяте и  други области, като например бедрата, гърба, бицепс и трицепс.

Read more

Колко ефективно е въжето за скачане

скачане с въже

Ако не сте фен на  кардио упражненията, може да се обърнете към въжето за скачане. Тренировката с него за 10 минути се равнява на 30 минутна кардио серия във фитнес залата. Скачането на въже  е един бърз начин да се изгарят много калории. Да не говорим, че Вие може да носите въжето за скачане навсякъде със себе си и да го използвате когато пожелаете. Въжето за скачане е един от най – евтините фитнес “уреди“, който всеки може да си позволи. Read more

Защо трябва да носите ръкавици във фитнеса

ръкавици фитнес цена

Бодибилдинга и културизма са  спортове, който включват вдигане на различни тежести. Това  може да окаже влияние на ръцете Ви с течение на времето. Ръкавиците за фитнес са аксесоар, който може да осигури  защита  и подкрепа на вашите ръце. Разбира се, използването на ръкавици за фитнес е напълно  лично решение, но те имат няколко предимства, които блезспорно  ги  правят полезни. Read more

Фитили за лост и фитнес

фитили фитнес цена

Искате ли бърз, лесен и незабавен начин за увеличаване големината на тежестите които позвате при вдигане на тежести? Звучи прекалено хубаво за да е истина, нали? Е, истината е, че ако не  използвате един съвсем прост фитнес аксесоар, се лишавате  от  сериозно нарастване на силата, а от там и на  мускулната маса. Става въпрос за фитилите за лост. Те са основно бодибилдинг оборудване, и наистина е учудващо че толкова малко хора ги използват!

За тези от вас, които  не знаят, фитилите за лост са парчета изработени от изключително здрав материал, който се поставя около китките,  и след това се увиват около лоста. Целта  им е подемни ленти е да „елиминират“ ограниченията на силата на захвата при  вдигане на тежести, чрез формиране на стабилна връзка между китката и лоста, или тежестта която се вдига. Ако използвате фитилите за лост  правилно, можете да  изпълнявате  вашите упражнения,  изразходвайки  почти никаква енергия от лактите си.

Read more

Как да изберем боксови ръкавици

боксови ръкавици

Избор на боксови ръкавици

1. Сложете лентите първо
Ти никога няма да обучават или се състезаваш без увити с ленти ръце и китки, така че не се опитвайте да си купите чифт боксови ръкавици  без тях. Ако си купите чифт ръкавици, които ви стават добре без ленти , то тогава ръкавиците ще бъдат прекалено стегнати. Ако се опитвате да прецените от какъв размер ще имате нужда, при закупуването на чифт, трябва да са ви леко големи, преди да сте сложили лентите.Отделете време за увиване на ръцете и китките с лента, точно как бихте се готвили за бой, преди да започнете да пробвате боксови ръкавици.
Read more

Фитили и вдигането на тежести

фитнес фитили

Вдигането на тежести създава много стрес за вашите мускули и кости, но това не е всичко. Много хора не успяват да вземат предвид рисковете, че когато тренирате, ръцете ви може да се изплъзнат от захвата с тежести. При якои вдигания, това може да бъде опасно и дори животозастрашаващо – вдигане за рамена от горен захват – раменни преси, което се извършва чрез вдигане на лоста и теглото над раменете, шията и главата, което поставя теглото в опасна позиция. Ако сте загрижени за поддържане на силен захват на лоста, когато повдигате, използвайте фитили за фитнес, за да подобрите задържането.

Ползи от фитили

Read more