Archive for Фитнес добавки

Ефекти от аминокиселината Бета Аланин

beta_alanine

Бета-аланин е аминокиселина, която се среща естествено в човешкото тяло. Тялото може да произвежда бета-аланин в черния дроб и поради това тя е класифицирана като не-есенциална аминокиселина. За разлика от другите аминокиселини, бета-аланин не се използва в синтеза на протеини. Ползите от бета-аланин включват увеличаване на мускулната маса и сила, повишаване на аеробната издръжливост и намаляване на мускулната умора.

Тази аминокиселина обикновено се използва от културисти и атлети, когато тренират с тежести, тъй като тя  може да увеличи мускулната сила  и издръжливост. Предимствата на добавките с бета аланин,  обикновено могат да бъдат забелязани в рамките на първите две седмици от приема.Бета-аланин действа чрез увеличаване на производството на карнозин – пептид, който може да се намери в мускулните влакна. Карнозинът буферира водородни молекули, които се отделят по време на тренировка и по този начин нормализира нивото на рН на мускулите.

Бета Аланин може да закупите тук.

Бета аланин може, следователно, да бъде пряко отговорен за издръжливостта  и процеса на възстановяване на мускулите в тялото.Много културисти използват тази аминокиселина за намаляване на техните периоди за възстановяване  между тренировките. Бета аланин увеличава интензивността на тренировката  и може да доведе до повишаване на мускулния растеж. Също така, бета аланин  намалява  количеството на млечната  киселина, която се натрупва в мускулите. Това  помага за намаляване на мускулни болки след тренировка. Read more

Какво е и как работи ZMA?

zma ad

Всеки спортист или културист търси начин да подобри своите спортни постижения. По време на интензивните тренировки обаче, вследствие на напрежението в мускулите, от тялото се губят много полезни вещества. Това са предимно важни витамини и минерали, които ако не се възстановят, ща предизвикат дефицит. Когато тренирате, Вие изхвърляте с потта си магнезий, цинк, В12, В6, фолиева киселина, както и много други хранителни вещества. За да ги възстановите, трябва да приемате подходящата добавка. В случай на недостиг на цинк, магнезий и витамин В6, правилната добавка е  се  ZMA.

Какво  е ZMA?

ZMA е името на категория хранителни добавки, и представлява комбинация между минералите  цинк и  магнезий, плюс витамин В6.  ZMA  попълва липсите и премахва дефицита им, настъпили по време на тренировка. Това е добавка, която може да увеличи естествените нива на анаболните хормони и да съдейства за подобряване на спортните постижения.Съобщава се, че ако се приема съгласно препоръките ZMA може да повиши свободния тестостерон с 30%, като същевременно увеличи нивата на  IGF-значително. Въздействието на коригираните нива на анаболните хормони, и  на повишения  IGF-1, спомага за постигане на чиста мускулна маса.

ZMA може да закупите от магазин FitnesHrani.com Read more

За акулите и за техните хрущяли

акула и хрущяли

Хрущяла от акула  е популярна добавка, която  се използва в алтернативната медицина за лечение на редица заболявания и за подобряване на общото здравословно състояние. Неговата популярност се дължи на  схващането, че акулите не могат да се разболяват от рак, поради което  се смята, че използването на хрущял от акула може  да има  същия ефект върху хората. Положителни ефекти на хрущяла  от акула  при хората са вече доказани, и макар че някои учени отричат противораковите му свойства, има много доказателства че той помага в началните стадии на това коварно заболяване.

За акулите

Нещо, което отличава акулите  от другите  водни и сухоземни организми е, че те не разполагат нито с една кост. Те са хрущялни риби, чийто скелет се състои от чист хрущял. Скелетната система на другите  живи същества позволява на костите да  действат като микроскопични канали, които водят до нервните влакна и кръвоносните съдове. Хрущяла на акулата  не притежава такива канали . Акулите са живи организми, които имат силно развита  имунна система, която им позволява да лекуват раните си бързо, без инфекции, тъй като антителата  в кръвта  им са изключително  ефективни в  борбата  с бактериалните  и вирусни инфекции. По този начин, те  предпазват акулите  от много токсини, които биха причинили заболяване.

 Хрущял от акула може да закупите от магазин FitnesHrani.com

За хрущял от акула

Хрущяла от акула  е хранителна добавка , чиято основна активна съставка е прах от изсушени и смлени хрущяли  на акули. Хрущялът е част от скелета, който е под формата на плътна съединителна тъкан. Богати  на протеини, въглехидрати и минерали като калций и фосфор, добавките с хрущял от акула предоставят удивителни ползи за  вашия клетъчен растеж и нормалните функции на организма Ви. Нови научни открития показват, че  хрущяла  от акула може да е от голяма помощ  за здравето на клетките, кожата, имунната  система и ставите.

Предимства на хрущял от акула

По принцип, хрущяла от акула нашумява, главно заради своето противораково действие. В последствие става ясно, че добавките с хрущял от акула лекуват и много други болести, като подобряват  цялостното здраве и насърчава благосъстоянието. Смята се, че хрущяла от акула  има мощен  противовъзпалителен ефект и се препоръчва за хора, които страдат от артрит, болки в ставите и астма.Той може да бъде ефективен  и срещу кожни проблеми като екзема, псориазис и акне. Също така  се смята за изключително силен стимулатор на имунната система, който подобрява нейния  отговор срещу  вредни агенти и инфекции.

Добавките с хрущял от акула могат да подпомогнат възстановяването  на чревните стени, които често  се повреждат  вследствие на токсините, постъпващи в тях с храната. В допълнение, хрущяла от  акула може да помогне на пациенти с глаукома, като се намалява налягането на течността в очите. Що се отнася до рака, хрущяла  от акула  работи, като инхибира  образуването на кръвоносните съдове, които хранят туморите. По този начин, вместо да расте, тумора  се свива и изчезва. За разлика от традиционните медикаменти, хрущяла от акула не предизвиква увреждане на околните здрави тъкани.

 Хрущял от акула може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Здраво сърце с масло от сьомга

масло от сьомга за здраво сърце

Добавките  направени от дълбоководни риби са богати на омега-3 мастни киселини. Това са вид полезни  мазнини, от които тялото Ви се нуждае за правилно  развитие и поддържане на оптимално здравословно състояние. Маслото от сьомга  съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, което може да направи много по отношение на вашето здраве. Всички хора от всякакви възрасти могат да се възползват от добавките с масло от сьомга, но най – вече тези които са  изложени на риск от заболявания на сърцето или страдат от възпалителни състояния..

Здравето на сърцето

Най-важната полза от маслото  от сьомга, е неговото положително  въздействие върху сърдечно-съдовата система. Според учените, маслото от сьомга намалява нивата на нездравословни мазнини в кръвта. Чрез понижаване количеството  на тези мазнини, може да се намали риска от сърдечен удар или инсулт. В допълнение към намаляване на мазнините в кръвта,  маслото от сьомга  може също така да  повиши нивото на добрия холестерол, като същевременно намалява нивото на лошия холестерол. Други медицински изследвания показват, че маслото  от сьомга може да понижи кръвното налягане и да предотврати  втвърдяването  на артериите, което  е в основата на сърдечно-съдови заболявания.

Read more

Екстракт от зелено кафе за отслабване

екстракт от зелено кафе зърна

Всеки ден Вие пиете кафе -без него  не можем! Това къфе  е преминало термична обработка и от там е получило специфичния си  кафяв цвят. Със сигурност много от Вас са чували, че кафето помага за сваляне на килограми, но истината е че това зависи от вида кафе. Дълго време кафето  се е консумирало  точно в този си вид – печено. Но един прекрасен ден,  американски учени  провеждат експеримент, който безспорно доказва, че  зеленото кафе подпомага отслабването. Всъщност  зеленото кафе е сурово, непечено кафе, но се оказва че е много по-полезно от изпеченото.

Зеленото  кафе става популярно като средство за отслабване, след шоуто на доктор  Оз през 2012 година. След това се провеждат допълнителни изследвания с доброволни участници, като резултати са единодушни – екстракта от зелено кафе спомага за по – бързото изгаряне на излишните мазнини, засилва метаболизма, и предпазва от новото складиране на мазнини. Да, звучи прекрасно, и вероятно е истина, макар че ако комбинирате приема на продукт с екстракт от зелено кафе с тренировки и диетичен режим, ще постигнете главозамайващи резултати. Всичко това се дължи на хлорогенната киселина, която разрушава мастните депа и елиминира мазнините в организма. Read more

Ефект на Hot Blood

hot-blood-1

Искате ли да опитате нещо ново? Нещо което ще Ви разтърси, и ще направи тренировките Ви почти екстремни? Ако отговора е положителен, просто вземете Hot Blood  на Scitec Nutrition – един предтренировъчен продукт от ново поколение, който атакува умората от различни ъгли, а Вие го чувствате! Hot Blood  е ефективна и безопасна добавка, чиято единствена  цел е да повиши вашата енергия и фокус, да подобри вашата тренировка, и да Ви даде зверско напомпване! Hot Blood  се отличава с уникална формула, която работи чрез подпомагане на аденозин трифосфатната-креатин фосфатната енергийна пътека и увеличаване на мускулно-клетъчния капацитет.

Действие Hot Blood:

 • Увеличава  обема на мускулните клетки
 • Разширява  кръвоносните съдове и нормализира  кръвообращението
 • Подобрява снабдяването на мускулните  клетки  с хранителни вещества
 • Увеличава  силата и издръжливостта
 • Насърчава енергийната функции на клетките (ATP цикъл – креатин фосфат
 • Повишава  нивото на NO (азотен оксид)
 • Подобрява  мотивацията  и степента на концентрация

Read more

Характеристика на Xtend

xtend

Аминокиселините са от изключителна важност за всеки спортист! Представяме Ви Xtend на Scivation – една от най-добрите аминокиселинни добавки съдържащи  BCAA. Формулата е предназначена за нуждите на всеки интензивно тренирощ спортист, и може да се приема по време на тренировка. Xtend е идеалното решение, ако желаете да подобрите представянето си в залата, или да постигнете желаното тяло. Xtend е изключително изчистен продукт, без излишни съставки. Съдържа пет аминокиселини,  B-витамини и някои електролити .

Xtend ефекти

 • Повишава скоростта  на възстановяване
 • Увеличава  производството на АТР
 • Намалява  увреждането  на  мускулите и нивата на кортизола
 • Избягва  умората
 • Увеличава синтеза на белтъци, функцията на имунната система и здравето на храносмилателната система
 • Насърчава  вазодилатация, която може да доведе до по-доброто  усвояване  на протеина.
 • Повишава  нивата  на хормона на растежа

Интензивните тренировки неминуемо  предизвикват  мускулна  протеолиза и отрицателен протеинов баланс. За щастие, възстановяването на протеините в тялото  се улеснява, от приема на правилните хранителни вещества. Xtend съдържа аминокиселини с разклонена верига – BCAA, с акцент върху аминокиселината  левцин. Тя  служи  като инициатор на синтеза на мускулния протеин. Xtend е наистина добър източник на левцин, както и на други аминокишселини, което го прави ефективно средство  за възстановяване на баланса на мускулния протеин след тежка тренировка. Read more

Малинови кетони ефект и мнения

кетони мнения

Ако сте  “на лов“  за  средство отслабване, което е идеално  за всички ваши нужди, търсенето официално свършва тук. Когато започнете да използвате така нашумелите малинови кетони,  животът Ви никога няма да бъде същият! Малиновите  кетони са ароматни съединения от малина, които обикновено се използват в хранителната промишленост, както и в парфюмерията. Химически, малиновите  кетони са много подобни на капсаицина в лютия червен я пипер. Капсаицина както може би знаете, има способността да изгаря излишните мазнини. Точно заради приликата в техните структури, малиновите кетони притежават същите възможности.

Малиновите кетони могат да Ви помогнат да постигнете такива резултати, че отново ще се почувствате решителни, мотивирани и красиви. Направени са многобройни  проучвания  върху малиновите кетони, и почти всяко  едно  от тях е показало  невероятни резултати. И не само това! Потребители от всички части на  света  се кълнат, че добавките с малинови кетони са най – мощните и ефективните, които са използвали някога.

Малинови кетони са изцяло естествени, защото са добити от самите малини. Точно това е причината, поради която  лекарите ги препоръчват на хората, желаещи да отслабнат здравословно, без да застрашават своето здраве. Всички знаете, че отслабването е невъзможно без диетичен режим и спортуване, но приемът на малинови кетони ще засили вашият метаболизъм и ще повиши енергийните нива на тялото Ви. Това е от ключово значение за всички от Вас, които се борят да намалят излишните килограми.

Малиновите кетони безспорно спомагат изгарянето на подкожните мазнини, а също и да ограничат тяхното натрупване в тялото. По този начин, несъмнено можете да постигнете желаните килограми! Малиновите кетони помагат за отслабването по още един начин. Те намаляват апетита и предизвикват чувство на ситост, заради съдържащите се в тях фибри. Това също е един естествен и безвреден начин да намалите килограмите. Трябва да знаете, че освен всичко това, малиновите кетони имат редица други ползи за вашето здраве. Достатъчно е да споменем техните мощни антиоксидантни свойства!

Всеки ден се получават нови доказателства по отношение на ефективността на малиновите кетони, не само за отслабването, но и за укрепването на организма. Те са по-безопасни, отколкото всяка друга  добавка за отслабване, а също така  имат потенциала и способността да Ви направи по-здрави отколкото  някога сте били. И, най-добрата част е, че малиновите кетони  изпълнява всички тези функции  на  много достъпна цена. Спрете да чакате, а започнете  да действате, и опитайте “вълшебните“ малинови   кетони днес!

 

Купи кетони за отслабване тук - http://www.fitneshrani.com/category/brand/kleissinger-labs/

Прочетете още за малиновите кетони тук – http://www.fitneshrani.com/malinovi-ketoni-naturalno-sredstvo-za-otslabvane/

Жълт Кантарион – билката за добро настроение

jalt-kantarion

Жълтия  кантарион е често срещано растение, което  е било  използвано  като лекарство в продължение на векове. Растението има редица приложения. То  се използва за облекчаване на мускулни проблеми и  мускулни травми, а също така намалява подуването,  и се използва в някои билкови лекарства за лечение на депресия и тревожност. Жълтия  кантарион отдавна се използва в медицината като противовъзпалително средство, при  навяхвания и контузии.  Read more

Продуктите на Optimum Nutrition

Optimum-Nutrition_bn

Optimum Nutrition е основана през 1986 г. от братята Тони и Майкъл Костело.  Постепено, Optimum Nutrition, се превръща в доминираща сила в индустрията на  спортното хранене, заради своите висококачествени продукти. Компанията  предоставя цялостна линия от продукти, разделени  в няколко категории.  Optimum Nutrition  е поела постоянен ангажимент, да предоставя  хранителни добавки на най-достъпните  цени в бранша. В основата на този ангажимент е способността им да произвеждат свои собствени продукти. Read more