Archive for Фитнес диети и рецепти

Какво е чист протеин

чист протеин

Протеинът е от съществено значение в диетата Ви като неговата функция е да подновява и възстановява клетките, изграждането на мускулите и осигурява от 10 до 15 на сто от енергийните изисквания на тялото Ви. Протеините са изградени от аминокиселини, някои от които не могат да се правят или се съхраняват от организма и трябва да се осигуряват от ежедневната диета. Въпреки това, качеството на протеини в храните варира. Хранене с чист протеин помага за по-ниски нива на холестерол и намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и други животозастрашаващи заболявания.

Чист протеин

За чист протеин минава протеин, който съдържа по-малко от 3 грама мазнини и около 50 калории на порция. Препоръчва се жените да имат най-малко 46 грама протеин и мъжете 56 гр протеин всеки ден. Набавете си чисти протеини – означава, че те предоставят всички девет незаменими аминокиселини, необходими на организма – като може да се набави от месо и риба.

Месо и пилешко като източници на протеин

Източници на чисти протеини  включват: пиле и пуешки гърди, или тъмно месо с отстранена кожа; постно говеждо месо, телешко и агнешко месо, или пържоли, филе свинско или прясна шунка, биволи, щрауси, зайци и еленско месо. Ограничете приема на говеждо, телешко, агнешко, свинско до две порции на седмица.
Read more

Храни с естествени пробиотици

храни пробиотици

Пробиотиците са живи микроорганизми, които осигуряват здравословни ползи. Пробиотиците са живи организми, които са открити в стомаха на човека и помагат с процеса на храносмилането. Повечето хранителни продукти с естествени пробиотици (това са храни, които произвеждат свои собствени пробиотични организми) трябва да бъдат ферментирали, дори и само частично. Има няколко различни храни на пазара, които доставят естествени пробиотици.

Пробиотиците в Темпехът

Темпех е продукт, който се използва от много вегетарианци и се прави от ферментирали соеви зърна. Процесът на ферментация се извършва с цели соеви зърна. Тъй като соевият фермент съдържа мухъл, който се развива и се обвързва заедно със соята. Това мухъл съдържа бактерия, която се смята за полезна. Много вегетарианци използват темпех като източник на протеини в диетата си. Освен много висококачествен протеин, той също така осигурява добър източник на витамин В12. Темпехът може да се готви по различни начини и обикновено поема вкуса на храната, с която е сготвен.
Read more

Високопротеинова диета богати на фибри

високо протеинова диета

Базирайки се на вашата диета около източници на протеини и фибри е вкусен начин да се създаде здравословен план за хранене. Помислете за хапване на сочна нарязана круша на върха на гръцко кисело мляко и пилешки гърди на грил на грил. Създаване на диета въз основа на богати на фибри храни като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, комбинирани с чисти протеини като тофу, яйца и птиче месо е вкусен начин да извлекат антиоксиданти и аминокиселини. Освен това, чисти белтъчини, зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни са приятелски настроени към килограмите, благодарение на техните хранителни вещества и ниско съдържание на калории.

Всяка стъпка по-долу очертава храна и закуски, които да ви дадат представа за това как да се направи всяко хранене и лека закуска, пълни с фибри и чисти протеини.

Стъпка 1 за добра протеинова диета

Read more