Ползи от Жилетка с тежести

жилетка с тежест цена

За да качите мускули, трябва да ги натоварвате  с резистентност, която е по-голяма от обичайното  им натоварване. Това може да се постигне с използването на жилетка с тежести. Както самото име подсказва, тя представлява фитнес инструмент под формата на жилетка, който  има малки слотове с тежести. Обикновено, дизайна на жилетката с тежести е такъв, че да Ви позволява да регулирате теглото, в зависимост от вашите цели. Жилетката с тежести е подходяща както за напреднали бодибилдъри, така и за начинаещи фитнес ентусиасти. Носенето жилетка с тежести по време на тренировка,  изгражда издръжливост на  мускулите, но има и редица други ползи.

Опора за гърба

Жилетката с тежести  осигурява структурна подкрепа за мускулите на гърба, които често изпитват напрежение по време на тренировките. В допълнение, тези жилетки имат  регулируеми презрамки, които се придържат към точната форма на гърдите и областта отзад. Равномерно разпределената  подкрепа улеснява движението, като намалява  възможността за напрежение и травми  в областта на  гърба, или евентуално  възпаление на мускулите.

Метаболитни Ползи

Тренирайки облечени с жилетката с тежести, Вие принуждавате  мускулите си  да работят по-усилено, независимо дали бягате, скачате на въже, правите клякания или опори.  Това допълнително усилие мотивира метаболитната Ви  си система  да изгаря още повече калории, тъй като на тялото му е необходима повече енергия. Това означава, че носейки жилетката с тежести горите калории, мазнини, и изграждате устойчивост и сила.

Купи изгодно жилетка с тежести тук http://www.fitneshrani.com/sz-zhiletka-s-tezhesti/

За здравето на костите

Колкото и да не Ви се вярва, жилетката с тежести предоставя огромна  полза  за здравето на костите, чрез изграждане на костната плътност и предпазване от  остеопороза. Когато носите жилетката с тежести  по време на тренировките, добавената тежест предизвиква допълнително  усилие, което пък  изпраща по-богата на кислород кръв към костите и мускулите. Това увеличаване  на богатата  на кислород кръв, улеснява заздравяването  на костите.

Устойчивост и скорост

Друга  предимство на използването на жилетка с тежести, е   подобряване на вашите скорост и устойчивост. Когато тренирате с жилетката,  тялото Ви  вярва, че сте  по-тежки  отколкото сте в действителност. Когато  свалите  жилетката, тялото Ви   мисли, че теглото е все още там. Вие ще бъдете в състояние да извършвате  повече повторения,   при по-високи скорости. В началото изберете жилетка с по – малки тежести. Позволете на мускулите си да изградят  сила и издръжливост, преди да добавите по-големи тежести.

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*