Ползи за здравето от пиенето на Алое Вера

алое вера здраве

Алое вера  е вид  растение, което вирее  в сухите райони на Африка и Индия,  и е било  използвано  заради  хранителната  и лечебната си стойност в продължение на векове. Алое вера е било неизменна част от аптечката на  древните египтяни. То  било наричано  „растение на безсмъртието“ и се  предлагало  като погребален  подарък за починалите фараони. От тогава, неговата  употреба е  станала доста по-целенасочена, и растението се употребява за лечение на различни кожни и вътрешни заболявания. Разбира се, алое вера дължи полезните си свойства на своите съставки.

Антиоксидантни свойства

Алое вера съдържа голямо количество  антиоксиданти, които предпазват от рак, и може да се прилага както локално при рак на кожата, така и вътрешно. Изследователите заключават, че алое вера може да бъде защитник  срещу ракови заболявания, отчасти поради високата концентрация на антиоксиданти като витамините А, С и Е, както и на антиоксидантни ензими като глутатион пероксидаза, супероксид дисмутаза, и на  минерали антиоксиданти като  селен и цинк.

Противовъзпалителни свойства

Противовъзпалителните свойства на алое вера, го  правят ефективно  при лечение на улцерозен колит, и язвен колит. Приемано вътрешно, алое вера е  безопасно  и ефективно средство  за лечение на улцерозен колит, язви, запек и други стомашно – чревни възпаления.

За сърдечното здраве

Алое вера е много полезно  за сърцето, тъй като намалява окисляването и  възстановява състоянието  на антиоксидантите в тялото  към нормалното ниво. Алое вера увеличава нивата на антиоксиданта глутатион цели  четири пъти. Точно това го прави перфектно профилактично средство, при сърдечно – съдови заболявания.

Лечение на анемия

Ако страдате от анемия, състояние причинено от по-малък брой на червените кръвни клетки, може да се възползвате от приема на  алое вера. Растението стимулира вашия костен мозък, който създава червени и бели кръвни клетки. В допълнение,  алое вера може да помогне за намаляване на умората и главоболието, свързани с анемията.

Стимулиране на имунната система

Приемът на  алое вера  допринася за здрава имунна система. Растението   може да бъде особено полезно, ако страдате от хронично имунно заболяване като фибромиалгия, тъй като като полизахаридите в  алое вера стимулират макрофагите –  белите кръвни клетки, които се борят с вирусите.

Повече информация за Алое Вера може да намерите тук http://www.fitneshrani.com/aloe-vera-chudotvorniyat-lek-ot-prirodata/

One comment

  1. Clarissa N. Levy казва:

    Финалът на храносмилателната система е в червата. Възпалената лигавица на дебелото черво е т.нар. колит. Причинителите отново са много, но са сходни с предните, като тук има доста инфекциозни подбуди. Когато във възпалението е включено и тънкото черво, говорим за ентероколит. Нерядко идва с възпаление на стомаха, тогава е налице гастроентероколит.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*