Колаген за мускулна маса

колаген за мускулна маса

Как колагенът ще помогне за мускулна маса?

Колаген е вещество, което се създава от тялото ни и не може да се набави чрез храната. Колаген е вид протеин, който играе роля за поддържане здрави ставите, мускулите, хрущялите, кожата и сухожилията. Колагенът е нужен и за изграждането на мускулите, той е главен виновник в синтезирането на мускулните влакна.

По време на първите няколко часа от сън, отиваме в това, което се нарича Алфа сън – фаза на мозъка от цикъла на сън. По време на този цикъл, хипофизната жлеза в мозъка (жизненоважна част от ендокринната система) освобождава човешки растежен хормон в кръвния поток и тялото преминава в подмладителен, ремонтен и възстановителен режим (колагенът е съществена част от синтеза на протеини).

Когато HGH ( човешкият растежен хормон) и колагенът са на разположение, организмът може да синтезира всички протеини, които се нуждае и да започне да ремонтира и обновява тялото със съществени и по-малко съществени ремонти и подновяване като: възстановяването на кожата, укрепване на сухожилията, хрущялите и костите, нормализиране на имунната система. С други думи, тялото започва да се опитаме и да направим всички неща, че се проведе, когато бяхме млади и нарастващ човек.

Тъй като колагенът помага за синтезирането на повече протеин, това ще доведе до повишаване на мускулната маса!

Колаген е главното вещество, което поддържа хрущяла, ставните връзки и сухожилията. Когато колагена намалее в нашето тялто, нашите стави стават твърди и болезнени, като за всичко това е виновен възрастта, защото след края на 20те години, производството на колаген намалява с всяка година.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*