Какво е и как работи ZMA?

zma ad

Всеки спортист или културист търси начин да подобри своите спортни постижения. По време на интензивните тренировки обаче, вследствие на напрежението в мускулите, от тялото се губят много полезни вещества. Това са предимно важни витамини и минерали, които ако не се възстановят, ща предизвикат дефицит. Когато тренирате, Вие изхвърляте с потта си магнезий, цинк, В12, В6, фолиева киселина, както и много други хранителни вещества. За да ги възстановите, трябва да приемате подходящата добавка. В случай на недостиг на цинк, магнезий и витамин В6, правилната добавка е  се  ZMA.

Какво  е ZMA?

ZMA е името на категория хранителни добавки, и представлява комбинация между минералите  цинк и  магнезий, плюс витамин В6.  ZMA  попълва липсите и премахва дефицита им, настъпили по време на тренировка. Това е добавка, която може да увеличи естествените нива на анаболните хормони и да съдейства за подобряване на спортните постижения.Съобщава се, че ако се приема съгласно препоръките ZMA може да повиши свободния тестостерон с 30%, като същевременно увеличи нивата на  IGF-значително. Въздействието на коригираните нива на анаболните хормони, и  на повишения  IGF-1, спомага за постигане на чиста мускулна маса.

ZMA може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Обикновено,  ZMA  може да се използва от мъже и жени, тъй като в действителност не съдържа никакви хормони или други добавки, които са андрогенни  за жените. Между другото, високите  нива на тестостерон обикновено са свързани с повишено либидо и за двата пола.Въпреки че мъжете са по – настървени да поддържат  високо ниво на тестостерона,  е важно да се отбележи  че за жените също ще е от полза, най – вече за тези желаещи да развият чиста мускулатура.  Нещо повече – изследванията  ясно показват, че нивата на тестостерон са от голяма  помощта за  мускулното  възстановяване  и растеж, и за двата пола.

Как  работи ZMA?

Както вече споменахме,  ZMA съдържа  важните  минерали  цинк, магнезий, както  и витамин В6. Всеки от тези елементи  играе своя специфична  индивидуална  роля. Минерала  цинк например, е отговорен за синтеза на протеини,  за клетъчния  растеж и производство на тестостерон. Магнезия пък  отговаря за укрепването на костите, стимулирането  на имунната система и поддържането на здрава нервна система. От друга страна витамин B6 е отговорен за това, Вие да  поддържате  активен начин на живот, като в същото време  гарантира, че ZMA се абсорбира пълноценно  в кръвния поток. Важно е  да се посочи, че всички тези три елемента имат роля за повишаване на нивата на тестостерона. Вследствие на това, ZMA повишава  мускулната  маса, подобрява спортните постижения, осигурява допълнителна  енергия, повишава  либидото, подобрява  настроението, а също така съдейства за по-дълбоко и по-дълъг сън.

 

 

One comment

  1. Цветанова казва:

    Дайте информация за протеолитичните ензими.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*