Здраво сърце с масло от сьомга

масло от сьомга за здраво сърце

Добавките  направени от дълбоководни риби са богати на омега-3 мастни киселини. Това са вид полезни  мазнини, от които тялото Ви се нуждае за правилно  развитие и поддържане на оптимално здравословно състояние. Маслото от сьомга  съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, което може да направи много по отношение на вашето здраве. Всички хора от всякакви възрасти могат да се възползват от добавките с масло от сьомга, но най – вече тези които са  изложени на риск от заболявания на сърцето или страдат от възпалителни състояния..

Здравето на сърцето

Най-важната полза от маслото  от сьомга, е неговото положително  въздействие върху сърдечно-съдовата система. Според учените, маслото от сьомга намалява нивата на нездравословни мазнини в кръвта. Чрез понижаване количеството  на тези мазнини, може да се намали риска от сърдечен удар или инсулт. В допълнение към намаляване на мазнините в кръвта,  маслото от сьомга  може също така да  повиши нивото на добрия холестерол, като същевременно намалява нивото на лошия холестерол. Други медицински изследвания показват, че маслото  от сьомга може да понижи кръвното налягане и да предотврати  втвърдяването  на артериите, което  е в основата на сърдечно-съдови заболявания.

Понижаване  на риска от рак

Допълнителния прием на  масло от сьомга,  може да намали риска от развитие на някои видове рак. Университетът на Мериленд  описва редица клинични проучвания, които доказват противораковите свойства на маслото от сьомга. Като цяло, омега-3 мастните  киселини, като тези  намиращи се в маслото от сьомга, могат да предпазят от развитие на ракови заболявания на  дебелото черво и стомаха. Омега-3 мастните  киселини, открити в  маслото от сьомга масло могат  също да помогнат  за предотвратяване на рак на гърдата и рак на простатата.

Намаляване на възпалението

Омега-3 мастните  киселини, съдържащи се в маслото  от сьомга могат да съдействат  за намаляване на възпалението и да облекчат  някои от усложненията, свързани с редица възпалителни заболявания.  Текущи медицински изследвания показват, че маслото  от сьомга и  може да помогне на хората с астма, възпаление на червата, лупус и диабет. А най – голяма полза имат, за ставните заболявания. Приемът на масло от сьомга намалява тежестта на симптомите, свързани с остеоартрит и други ставни проблеми.

Помощ в отслабването

Омега -  3 мастните  киселини е  по-малко вероятно да се съхранят  като излишна мазнина, защото тялото ги използва за важни функции. Колкото и странно да звучи, маслото от сьомга може да подпомогне процеса на отслабване. В скоро проведено изследване, се проучва ефекта на маслото от сьомга под формата на хранителни добавки за  възрастни  мъже и жени. След шест седмици, се установява, че  маслото от сьомга  намалява мазнините  и увеличава   мускулната маса. Истината е, че маслото от сьомга  предизвиква леко увеличение на калорийните  разходи и изгарянето  на мазнините.

 Масло от сьомга може да закупите на най-ниска цена от магазин FitnesHrani.com

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*