Ефектът от суроватъчен протеин върху тялото

whey protein

Суроватъчен протеин може да бъде полезен инструмент в развитието на здраво тяло. Извлечен от млякото, той е вторичен продукт на превръщане на млякото в сирене. Суроватъчен протеин се отделя от сирене и служи като хранителна добавка или заместител на месото за мнозина. Суроватъчен протеин има най-високата биологична стойност (BV) от всеки друг протеин, което означава, че човешкото тяло абсорбира и използва суроватъчен протеин повече от всеки друг протеин.

Тренировки и протеин

Една популярна причина да се използва суроватъчен протеин е ефекта, който оказва върху физическото изпълнение. Високите нива на съществени и разклонена верига аминокиселини в суроватъчният протеин служат, за да спомогне за поддържане и изграждане на мускулната тъкан. Суроватъчният протеин е доказан, че подобрява състава на тялото и силата в сравнение с въглехидратите. Суроватъчният протеин  е част от хранителни добавки, които са популярни сред спортисти и културисти, които използват добавката да попълнят така важните аминокиселини, изгубени по време на тренировки. Суроватъчният протеин се счита за пълноценен протеин, който съдържа всички незаменими аминокиселини. Освен това спортисти и културисти, които приемат чист суроватъчен изолат имат по-големи мускулни печалби, отколкото тези, които не приемат.

Имунитет

Суроватъчен протеин също може да помогне за подобряване на имунната система на организма. Суроватъчен протеин увеличава нивата на глутатион, антиоксидант в тялото, което е необходимо за здрава имунна система. Способността на суроватъчният протеин за стимулиране на глутатион е един многообещаващ начин за евентуално предотвратяване или лечение на рак, ХИВ и хепатит. Ниските нива на глутатион също са свързани с такива, свързани с възрастта заболявания, като Алцхаймер, Паркинсон, катаракта и артериосклероза.

whey protein

Контрол на теглото със суроватъчен протеин

Суроватъчен протеин съдържа левцин, хранително вещество, което помага за запазване на чистата мускулна тъкан, докато насърчава загуба на мазнини. Суроватъчен протеин съдържа повече левцин сравнено с мляко, яйца и соев протеин. Добавки със суроватъчен протеин може да насърчи значително намаляване на мазнините в тялото.

Диабет

Поради това, че суроватъчният протеин е богат на протеини и ниско съдържание на въглехидрати, това е от полза за пациенти с диабет. Контрол на теглото е ключов компонент за справяне с диабет – суроватъчен протеин е нещо, което може да помогне. Тези с диабет могат да се възползват от факта, че тялото да изгаря повече калории след богата на протеини храна, като суроватъчният протеин може да бъде част от нея.

One comment

  1. trohi.com казва:

    Story added…

    Your story was featured in trohi.com! Here is the link to vote it up and promote it: http://trohi.com/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/1375228...

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*